Hronika

Inspektor SIPA u Banjaluci uhapšen zbog korupcije i zloupotrebe položaja

Inspektor SIPA u Banjaluci uhapšen zbog korupcije i zloupotrebe položaja
Foto: Ilustracija/Facebook | Inspektor SIPA u Banjaluci uhapšen zbog korupcije i zloupotrebe položaja

BANJALUKA - U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Tužilaštvu BiH uhapšen je Marčetić Darko (44) rođen u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA u Banjaluci.

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju hapšenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotreu položaja i koruptivne aktivnosti.

"Marčetić je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije