Hronika

Inspektor se branio ćutanjem

Inspektor se branio ćutanjem
Inspektor se branio ćutanjem

SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je od Kantonalog suda da se Harisu Tabakoviću, inspektoru FUP-a, odredi pritvor, zbog sumnje da je ubio Firzetu Bodven (49), s kojom je bio u vezi u njenom stanu u sarajevskoj opštini Novi grad.

"Kantonalnom sudu upućen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora zbog činjenice da se osumnjičenom stavlja na teret teško krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od 10 godina i veća, te zbog sumnje da bi njegov boravak na slobodi izazvao uznemirenje javnosti", potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ubistvo je počinjeno u ponedjaljak naveče u stanu nesrećne žene, a osumnjičeni se, kako nam je potvrđeno, juče na ročištu za određivanje pritvora branio ćutanjem.

Izvor upućen u istragu ispričao je "Nezavisnim" da je Tabakoviću njegov čin jako teško pao, te da pokazuje znake kajanja.

Sada već suspendovani inspektor je kobne večeri, nakon kraće svađe sa svojom ljubavnicom, uzeo svoj službeni pištolj i u nju ispalio pet hitaca.

"Uzrok smrti bile su višestruke ustrelne rane u predjelu grudnog koša i trbuha", rekao je Nermin Sarajlić, patolog koji je radio obdukciju nad tijelom Bodvenove.

U stanu u kojem je živjela ubijena pronađen je i pištolj osumnjičenog, u čijem je okviru bilo devet metaka.

Inače, Firzeta je godinama radila kao konobarica, ali je bila i frizerka, a držala je i nekoliko kafana.

Prema nezvaničnim informacijama, prije mjesec dana ona je podnijela prijavu protiv Tabakovića, rekavši da je maltretira, ali ju je potom povukla uz obrazloženje "da ga voli". Navodno je ona uznemiravala njegovu porodicu.

Tabakovićeve kolege ispričale su da je on bio jako dobar inspektor, ali je, ipak, imao poneki manji "ispad", i to zbog burnog privatnog života.

Tabaković je, nakon što je ubio Firzetu, sam pozvao svoju porodicu, ali i policiju. Potom je sjeo, zapalio cigaretu i sačekao da kolege dođu po njega. Tada je, kako se spekuliše, rekao da je pogriješio što i sebi nije presudio.

Komšije ubijene žene kažu da nisu ni slutile da će se u stanu, gdje je živjela Firzeta, dogoditi ovakva tragedija, i ističu da su uznemirene zbog ovog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije