Hronika

"Inspektori su mi slomili ruku"

"Inspektori su mi slomili ruku"
"Inspektori su mi slomili ruku"

BANJALUKA - Marko Ostojić iz Čelinca, svjedok tužilaštva, ispričao je da su ga optuženi inspektori Marko Kovačević, Gavrilo Šiniković i Dario Dabić uhapsili i pretukli u martu 2012. godine.

Ostojić je ovo ispričao u banjalučkom Okružnom sudu, gdje se pored gore spomenutih banjalučkih inspektora sudi i Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku, Goranu Mihajlici, Jovanu Miljkoviću i Vladimiru Marčeti.

Kovačevića, Stijaka i Radulovića terete za trgovinu heroinom i marihuanom, dok su ostala petorica optužena za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebe položaja.

Ostojić je izjavio da su ga inspektori uhapsili u ranim jutarnjim časovima dok je čekao autobus.

"Tražili su drogu kod mene, a prilikom hapšenja Kovačević me udario po nogama i ugurao u bijeli mercedes. Odveli su me u policiju u Čelincu, gdje su me tukli. Šiniković me oborio na pod i tom prilikom sam glavom udario od ormar, a slomili su mi i ruku", prepričao je Ostojić.

Odbrana optuženih prigovorila je iskazu svjedoka Ostojića i istakla da je dao dvije različite izjave kod Specijalnog tužilaštva.

"U jednom iskazu je kazao da ga je tukao Ognjen Stijak, a u drugom optužuje mene. Navodio je da je prije ovog događaja povrijedio ruku. Osuđivan je i sklon drogama i ima motiv da laže kako bi izvukao sebe", kazao je optuženi Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije