Hronika

Istraga o nelegalnom uređaju za prisluškivanje u Graničnoj policiji BiH

Istraga o nelegalnom uređaju za prisluškivanje u Graničnoj policiji BiH
Istraga o nelegalnom uređaju za prisluškivanje u Graničnoj policiji BiH

SARAJEVO - Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu u Graničnoj policiji BiH provodi istragu u vezi sa pronalaženjem nelegalnog uređaja za prisluškivanje, potvrdio je danas Srni načelnik Kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

"Za sada ne možemo saopštiti više detalja, jer bi bilo i neprimjereno i neprofesionalno da ometamo ili na bilo koji način utičemo na tok istrage", rekao je Samardžija.

Prema njegovim riječima, javnost će o rezultatima ove istrage biti blagovremeno obaviještena.

U Graničnoj policiji BiH pronađen je nelegalni uređaj za prisluškivanje, a za dva legalna uređaja utvrđeno je da ne postoje uredne evidencije o prisluškivanju.

Još nije poznato ko je i kada, kao ni sa kojim ciljem ovaj uređaj unio u zgradu Granične policije.

Srna je ranije objavila da Granična policija BiH posjeduje dva legalna uređaja za prisluškivanje koja su prijavljena Ministarstvu bezbjednosti BiH i koja su smještena u za to namijenjenu prostoriju.

Ti legalni uređaji za prisluškivanje koriste se isključivo prema sudskom nalogu, a prostorija u kojoj su smješteni pod stalnim je video nadzorom.

Nelegalni uređaj pregledom prostorija Granične policije pronašla je inspekcija koju je formirao direktor ove policijske agencije BiH Zoran Galić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije