Hronika

Istraga o terorističkom napadu: U Kalesiji uhapšen vehabija

Istraga o terorističkom napadu: U Kalesiji uhapšen vehabija
Istraga o terorističkom napadu: U Kalesiji uhapšen vehabija

SARAJEVO - Kasim Mehidić uhapšen je danas u Kalesiji u okviru istrage o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, potvrdili su Srni izvori bliski agencijama za provođenje zakona u BiH.

Mehidić je vlasnik firme "Kale Prom" iz sela Miljanovci kod Kalesije i pripadnik je vehabijskog pokreta.  

Iz Agencije za istrage i zaštitu BiH ranije je saopšteno da je uhapšeno lice čiji su inicijali K.M. i da pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi uhapšeni, dok je na području Dubnice pretresena prostorija mesdžida.  

Pretres prostorija mesdžida izvršen je s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa terorizmom i poslužiti kao dokaz u daljem postupku, navodi se u saopštenju.  

Kriminalistička obrada nad licem sa inicijalima A.F.H, koje je jutros uhapšeno na području opštine Zvornik i privedeno u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, još traje. 

U toku je saslušanje većeg broja lica u svojstvu svjedoka. 

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela. 

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Vezane vijesti:   

Teroristički napad u Zvorniku: Novo hapšenje, u toku pretresi  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije