Hronika

Istraga o uzroku smrti djevojčice iz Brčkog

Istraga o uzroku smrti djevojčice iz Brčkog
Istraga o uzroku smrti djevojčice iz Brčkog

BRČKO - Policija iz Brčkog istražuje uzrok smrti trogodišnje djevojčice sa područja ovog grada koja je u subotu preminula na Institutu za majku i dijete u Beogradu.

Naime, djevojčica je 30. septembra dovezena u brčansku Opštu bolnicu u jako teškom stanju, potom je upućena u UKC Tuzla i nakon tri dana prebačena u Beograd. Za osam dana, tačnije 11. oktobra, djevojčica je preminula navodno od neke bolesti.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nismo uspjeli saznati od čega je bolovala.

Halid Emkić, portparol brčanske policije, kazao nam je da provjeravaju da li ima elemenata krivičnog djela, odnosno da li je dijete adekvatno liječeno, ali i na koji način je tretirano od strane majke.

"Policija je dobila prijavu od strane ljekara iz brčanske bolnice, koji je kazao da je na Odjel pedijatrije dovezena djevojčica u veoma teškom stanju", kazao je Emkić.

Kako dodaje, policija je odmah preduzela radnje na prikupljanju svih informacija o djetetu i majci, a kako bi utvrdila sve okolnosti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog djela.

"Intenzivno se vrše provjere da li postoje elementi krivičnog djela zbog smrti djevojčice", kaže Emkić.

Prema njegovim riječima, više detalja o smrti djevojčice znaće kada im bude dostavljena dokumentacija iz beogradskog instituta, tačnije nalazi obdukcije.

"Očekujemo dokumentaciju za koji dan i tada ćemo znati od čega je djevojčica bolovala", kazao je Emkić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije