Hronika

Istragu o pljački "Sektor sekjuritija" preuzelo Specijalno tužilaštvo RS

Istragu o pljački "Sektor sekjuritija" preuzelo Specijalno tužilaštvo RS
Istragu o pljački "Sektor sekjuritija" preuzelo Specijalno tužilaštvo RS

BANJALUKA - Istragu o pljački blindiranog vozila agencije „Sektor sekjuriti“ preuzelo je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske, ali zbog osjetljivosti istrage ne možemo da otkrivamo njene detalje, rekla je portalu „Nezavisnih“ portparol Specijalnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Četvorica maskiranih razbojnika 22. septebmra oko 13 časova na autoputu Banjaluka - Gradiška, kod Cerovljana, presreli su blindirano vozilo agencije "Sektor sekjuriti", oteli određenu količinu novca i ranili radnika obezbjeđenja. Izvor blizak istrazi je kazao da su razbojnici bili u zelenom "audiju A6" i da su neko vrijeme pratili kolonu od tri vozila agencije "Sektor sekjuriti" koja je prevozila novac za Gradišku u jednu drugu agenciju.

Dolaskom u blizinu odvajanja sa autoputa za Novu Topolu zapucali su na dva blindirana i jedno putničko vozilo ove agencije, te izbušili gume na posljednjem blindiranom automobilu. Blindirani kombi i vozilo pratnje su se tada zaustavili, a iz "audija" su istrčala tri maskirana razbojnika s automatskim puškama i od radnika "Sektor sekjuritija" zatražili novac.

Kada im oni nisu željeli dati pare, oni su prijetili čak i zoljama, a zatim krenuli da pucaju iz automatskih pušaka. Tom prilikom ranili su jednog radnika.

Nakon toga radnici "Sektor sekjuritija" otvorili vrata blindiranog kombija.

Dva razbojnika su tada uzela novac iz vozila, dok je treći držao na nišanu radnike obezbjeđenja. Nakon toga su "audijem" pobjegli prema Gradišci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije