Hronika

Istražitelji pronašli pištolj, drogu i vazdušne puške

Istražitelji pronašli pištolj, drogu i vazdušne puške
Istražitelji pronašli pištolj, drogu i vazdušne puške

ZENICA - Zenička policija će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijeti prijavu i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Č.E., rođenog 1974. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i više drugih krivičnih djela.

Policijski službenici PS Centar su prilikom kontrole putničkog motornog vozila „BMW“ izdali naredbu da dvije osobe koje su bile u vozilu izađu iz automobila, nakon čega su se osobe dale u bjekstvo, u čemu su spriječene od  policajaca. Riječ je o  Č.E., rođenom 1974. godine i  J.I., rođenom 1969. godine,  iz Zenice, koji su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije Policijske uprave I.

Kod jedne osobe je pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. U ponedjeljak su službenici Odsjeka kriminalističke policije , u skladu sa naredbama Općinskog suda u Zenici, izvršili pretrese na više lokacija, čiji je vlasnik i korisnik osoba Č.E., i tokom izvršenih pretresa pronađen je jedan paketić sa praškastom materijom i jedna staklena bočica sa tečnim sadržajem, koja je takođe asocirala na opojnu drogu.

Pretresom vikend kuće, locirane u mjestu Pepelari, pronađen je jedan pištolj cal. 7,62 mm sa pripadajućim okvirom i 25 metaka cal. 7,62mm, te bočica sa spornim sadržajem, i dvije vazdušne puške sa municijom.

Nakon lišenja slobode, nad  Č.E. je od operativnih službenika zavedena kriminalistička obrada, te se pristupilo dokumentovanju krivičnih djela počinjenih od  navedene osobe, koja će nakon završetka istrage biti predata Tužilaštvu na daljni postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije