Hronika

Iz kubure pucao u brata, pa pokušao da pobjegne u Hrvatsku

Iz kubure pucao u brata, pa pokušao da pobjegne u Hrvatsku
Foto: Ilustracija | Iz kubure pucao u brata, pa pokušao da pobjegne u Hrvatsku

VELIKA KLADUŠA - Hrvatski državljanin Zlatko Babahmetović (55) ranio je u četvrtak popodne u Velikoj Kladuši svog brata Dž.B. (50), a zatim je uhapšen na lokalnom graničnom prelazu u pokušaju da uđe u Hrvatsku.

On je potom, po nalogu Tužilaštva USK, predat pripadnicima MUP-a Hrvatske na dalje postupanje.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su graničare alarmirali policajci iz USK, kojima se prije toga obratio B.Dž. i prijavio svog brata, koji živi i radi u Hrvatskoj, da ga je pokušao ubiti.

Prema riječima Snežane Galić, portparola MUP-a USK, svađa između braće prerasla je u fizički obračun, nakon čega je osumnjičeni iz skraćene puške (kubure) ispalio jedan hitac u brata, ranivši ga u lijevu ruku, te se potom dao u bjekstvo.

"U četvrtak se Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši obratio Dž.B. te je prijavio svog brata Z.B. da je iz kratke puške - kubure ispalio jedan hitac u pravcu njega, pri čemu mu je nanio povrede lijeve ruke. Dalji rad na dokumentovanju pokušaja ubistva nastavljaju istražioci Službe kriminalističkih poslova MUP-a USK", istakla je Galićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv svađe između njih dvojice bili su neriješeni porodični imovinski problemi. Detalji, međutim, nisu procurili u javnost.

Nakon što je otišao s mjesta događaja, osumnjičeni je u audiju hrvatskih registarskih tablica pokušao preći granicu.

Pripadnici Granične policije su, tokom pretresa njegovog automobila, pronašli pušku iz koje je pucano, kao i deset metaka. On je u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK ispitan u svojstvu osumnjičenika za pokušaj ubistva.

Nakon toga predat je u nadležnost Tužilaštva USK, koje je donijelo odluku da ga isporuči hrvatskoj policiji, kao i pronađeno oružje i municija, te ostali dokazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije