Hronika

Iz kućnog pritvora dilao drogu

Iz kućnog pritvora dilao drogu
Foto: Ilustracija | Iz kućnog pritvora dilao drogu

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda izvršili su upad u kuću 27-godišnjaka iz Busovače, gdje su prilikom pretresa pronašli i oduzeli 32 paketića kokaina, te određenu količinu marihuane.

Ono što je zanimljivo u cijelom ovom slučaju je da je "nesretni" diler kod kojeg je pronađena droga trenutno na izdržavanju kazne kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom, takozvanom "nanogicom", zbog ranije počinjenih krivičnih djela. 

Ova uspješna akcija na sprečavanju zlouptrebe opojnih droga, kako nezvanično piše sarajevski portal "Faktor.ba", uslijedila je nakon što su pripadnici policije došli do operativnih saznanja da se osumnjičeni, iako mu je kretanje ograničeno, bavi posredovanjem u prodaji opojnih droga. 

Riječ je, inače, o osobi, odranije dobro poznatoj policiji, po različitim krivičnim djelima. 

"Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom su prikupljena određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će se poduzimati u narednom periodu", saopštili su iz MUP-a SBK.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije