Hronika

Iz očeve kuće ukrao 90.000 KM

Iz očeve kuće ukrao 90.000 KM
Iz očeve kuće ukrao 90.000 KM

BANJALUKA - Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policija grada Banjaluka uhapsili su muškarca čiji su inicijali V.D. /40/ iz Banjaluke koji je provalio u očevu kuću i iz nje ukrao 90.000 KM, rekla je Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Markanovićeva je istakla da je tešku krađu V.D. izvršio juče od 10 do 18 časova u mjestu Vilusi, zaseok Drinić, grad Banjaluka.

V.D. je preko krova kuće ušao u unutrašnjost odakle je iz sobe ukrao 90.000 KM u različitim apoenima i valutama, ističu iz policije.

Policija je na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni u mjestu Jalani, opština Laktaši, i pronašla više komada inicijalnih detonatorskih kapsula, koje su izuzete i deponovane.

Osumnjičeni je iskoristio odsustvo oca i izvršio tešku krađu novca, koji je koristio u svakodnevnim potrebama i kockarskim igrama.

V.D, koji je uhapšen u nastavku akcije kodnog naziva "Rulet", nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega slijedi izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu za krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije