Hronika

Iz saobraćaja isključeno osam autobusa u Banjaluci

Iz saobraćaja isključeno osam  autobusa u Banjaluci
Iz saobraćaja isključeno osam autobusa u Banjaluci

BANJALUKA - Policija je na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka tokom kontrole ispravnosti 25 autobusa uputila na vanredni tehički pregled od kojih je osam isključila iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, saopšteno je iz ovog centra.

Ukupno su 8. i 9. septembra kontrolisana 102 autobusa.

Stanice za tehnički pregled su na autobusima utvrdile neispravnosti uređaja za upravljanje, kočinca, osvjetljenja, signalizacije, guma, te probleme u vezi sa izduvnim gasovima. 

Iz policije podsjećaju da su preduzeću ili drugom pravnom licu propisane kazne od 1.000 do 8.000 KM ukoliko vozila ne ispunjavaju propisane uslove za upravljanje, zaustavljanje, tahografe i gume.

Takođe, ukoliko vozilo ne posjeduje propisanu opremu ili ispravne propisane uređaje predviđene su kazne od 500 do 5.000 KM preduzeću ili drugom pravnom licu.

Slične aktivnosti biće nastavljene i u narednom periodu, a sve s ciljem poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti saobraćaja, a posebno djece školskog uzrasta koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju, ističu u CJB-u Banjaluka. /kraj/rk/dad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije