Hronika

Banjalučki fotograf izboden 11 puta i zaključan u kući

Banjalučki fotograf izboden 11 puta i zaključan u kući
Banjalučki fotograf izboden 11 puta i zaključan u kući

BANJALUKA - Kuća u kojoj je u nedjelju popodne pronađeno tijelo na smrt izbodenog Aleksandra Mujčinovića Akija (44) iz Banjaluke bila je zaključana i u nju su vatrogasci i policajci provalili nakon prijave da tog Banjalučanina danima niko nije vidio.

To su "Nezavisnim" potvrdili izvori bliski policiji, koji dodaju da je za ovo ubistvo osumnjičena Kristina Jovković (31), s kojom je Aki, po riječima komšija, oko godinu dana bio u vezi.

Mještani kažu da su, tokom uviđaja, saznali da se sumnja da je Kristina izbola Aleksandra još u petak popodne, a zatim zaključala kuću i otišla. Saznajemo da je tijelo Mujčinovića pronađeno na podu te da je bio samo u donjem vešu. Tek po pronalasku leša, Jovkovićeva je locirana i uhapšena.

U javnost je procurio i podatak da je, nakon zločina, pokušavala da prikrije šta je uradila, odnosno da je pomjerala tijelo s ciljem da ga sakrije, kao i da je u pomoć pozvala svog brata.

Ubijeni Mujčinović ima brojne ubode nožem.

"Kuhinjskim nožem izboden je 11 puta, utvrđeno je obdukcijom. Od toga, tri površinske rane imao je na grudnom košu, a ostale, one ozbiljnije, su na stomaku. Na njegovom tijelu nisu pronađeni tragovi da se borio. Pronađen je kuhinjski nož kojim je izboden", pojašnjava naš izvor.

Kuću strave i danas je obezbjeđivala policija. Mještani ne vjeruju u tvrdnje Jovkovićeve, po kojima ju je Mujčinović pokušao silovati, te ističu da je riječ o čovjeku koji ni mrava ne bi zgazio.

"Mi ništa ne znamo, osim što možemo potvrditi da je Mujčinović bio jako dobar momak. Šokirani smo", pričaju supružnici Miroslav i Slavica Ćorić, čija je kuća preko puta one u kojoj je, zajedno s Kristinom, živio Banjalučanin omiljen među susjedima, prijateljima, kolegama.

Nesrećni čovjek ima brata na Floridi i sestru u Zagrebu, dok im majka živi na Rabu, a povremeno je dolazila u Banjaluku. Kad god bi majka posjetila sina, po riječima mještana, Kristina ne bi bila u kući. Danas je ožalošćena majka krenula u Banjaluku.

"Majka Baisa do nedjelje popodne ništa nije znala. Tada ju je pozvao sin s Floride i rekao joj da je za ubistvo pročitao na društvenim mrežama", pričaju mještani Solunske ulice, gdje se zločin dogodio.

Upravo na društvenim mržama oglasila se i Anja Mujčinović, Aleksandrova sestra, koja navodi da njen brat nikad nikome nije nanio zlo.

"Kakvo silovanje, kakve gluposti! Mi sve što znamo, saznali smo iz novina, ja nisam u Banjaluci. Policija nas nio čemu nije obavijestila, nego smo mi zvali njih", navela je ogorčena sestra.

Prijatelji Mujčinovića naveli su na društvenim mrežama da mu je Kristina i ranije pravila probleme, te da je jednom čak završio u bolnici zbog ugriza.

Mještani ulice gdje je živio kažu da za to ne znaju, ali su, kako ističu, primijetili da je Aki u posljednje vrijeme veoma smršao. Kristinu znaju površno. Jedno vrijeme je, kažu, bila u Njemačkoj. Jovkovićeva je danas predata Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Baisa Mujčinović, majka ubijenog mladića, rekla je da Kristinu, nažalost, nikada nije vidjela.

"Znamo da ga je opljačkala kada je prodao auto od pokojnog tate. To smo bili sigurni da je ona. Znam da je imala problema sa drogom. Nisam je upoznala", navela je Mujčinovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije