Hronika

Izbušili gume na 16 automobila

Izbušili gume na 16 automobila
Izbušili gume na 16 automobila

SARAJEVO - Vlasnici 16 vozila ostali su jutros neprijatno iznenađeni kada su uočili da su probušene gume na njihovim četvorotočkašima u naselju Vratnik, u Sarajevu, u kojem je, na isti način, od početka godine oštećeno više od stotinu automobila.

Tokom ovog, posljednjeg u nizu incidenata još nekoliko vozila je i ogrebano.

Mještani tvrde da ovo nije prvi put da im je na ovakav način nanesena šteta, ali svi oštećeni danas nisu prijavili da su njihovi četvorotočkaši bili na meti vandala.

"Prijavljeno nam je da su na četiri automobila izbušene gume i na mjestu događaja izvršen je uviđaj", kazali su iz MUP-a Sarajevskog kantona.

Na području Sarajeva sve češće se bilježi masovno bušenje guma na parkiranim vozilima, pa je tako, prije nekoliko sedmica, na ovaj način napadnuto 37 vozila, i to na Koševskom brdu.

Prije toga, izbušene su gume na više od 30 automobila u sarajevskom naselju Breka, u Ulici Ismeta Mujezinovića. Policija je utvrdila da iza tog vandalskog čina stoje maloljetnici B.A. i S.J, koji su se tako osvetili komšijama jer su im branili da se igraju u tom dijelu ulice.

Ta dvojica tinejdžera su inače i prije nekoliko mjeseci izbušila gume na nekoliko automobila.

Serija napada na vozila tokom ove godine počela je u januaru, kada su u sarajevskom naselju Stup izbušene gume na sedam automobila, parkiranih u Latičkoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije