Hronika

Izgorjela kuća vrijedna 300.000 KM

Izgorjela kuća vrijedna 300.000 KM
Izgorjela kuća vrijedna 300.000 KM

ČELINAC - U požaru koji je u ponedjeljak izbio u Jošavci, kod Čelinca, u potpunosti je izgorjela montažna kuća Vaskrsije Šikanjića, a šteta se procjenjuje na više od 300.000 maraka.

Da li je do požara, koji je prijavljen oko 21.30, došlo zbog neispravne elektroinstalacije, ili je, pak, ljudski faktor u pitanju - utvrdiće istraga, koju sprovode policija i protivpožarni inspektori.

Šikanjićeva rodbina nam je kazala da su Vaskrsiju o požaru obavijestili telefonom jer on sa porodicom živi u Švajcarskoj, a u Jošavku dolazi dva puta godišnje.

"Kad je izbio požar javio sam mu se telefonom i on mi je rekao da pokušam spasiti alat iz garaže koji je puno vrijedio, međutim nisam uspio jer je sve bilo u plamenu", kazao nam je njegov nerođeni brat, koji nije želio da mu navodimo ime.

Kako kaže, Šikanjiću je prije nekoliko dana počeo prokišnjavati krov na kući, koji, eto, nije stigao da sanira.

"Prije nekoliko dana sam ga zvao da mu kažem da prokišnjava krov na kući, voda je padala na plafon tačno kod lustera. Htio sam da ga skinem kako ne bi došlo upravo do spoja, ali je Vaskrsije zahtijevao da ne diram ništa dok on ne dođe u martu. Vjerujem da je to izazvalo požar", kazao nam je ovaj rođak.

Istakao je da je Šikanjić kuću napravio prije dvije godine, ali ju je svaki put kad bi došao dopunjavao novim detaljima.

"Kuća je bila kao iz bajke, ko god je prolazio ovim putem zastajao je i posmatrao. Sve je bilo na daljinski upravljač, kupovao je sve najskuplje: od cvijeća pa do namještaja", kazao je on.

Prema njegovim riječima, skupocjena kuća je ranije već bila na meti lopova, ali je i u prošlogodišnjim poplavama bila pod vodom.

Kako saznajemo, nije joj bilo spasa jer ju je vatrena stihija progutala za svega nekoliko minuta.

"Da su vatrogasci stajali na sto metara od kuće ne bi je mogli spasiti, jer montažna kuća gori kao barut. Sve se pretvorilo u pepeo za nekoliko minuta", kazao nam je mještanin Momir Bojić.

Istakao je da je vatrena stihija probudila cijelo selo, te da ju je vidio od svoje kuće koja je udaljena oko dva kilometra od Šikanjićeve.

Kazao je da Šikanjić već dugo boravi u Švajcarskoj, te da je penziju zaradio u tamošnjoj farmaceutskoj firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije