Hronika

Izrazili kajanje zbog ubistva Stijakovića

Izrazili kajanje zbog ubistva Stijakovića
Izrazili kajanje zbog ubistva Stijakovića

BANJALUKA - Robert Stijaković (29), naručilac ubistva oca Radovana (49), izjavio je u Vrhovnom sudu RS da se danas duboko kaje te da bi volio da je sve moglo drugačije da se završi.

Stijaković i Danijel Dujić (26), ubica Radovana, osuđeni su nepravosnažno na po 19 godina zatvora. Stijaković je kazao da toga dana, kad je ubijen njegov otac, nije imao drugo rješenje već da na taj način spasi porodicu.

Dujić je takođe izrazio kajanje, ističući da je prilikom ubistva Radovana birao između žrtve i svog prijatelja Roberta. Niko od osuđenih nije negirao ovaj zločin, koji je počinjen u januaru ove godine. Stav osuđenih je da je ubijeni Radovan bio nasilan prema svom sinu, te da ubistvo nije isplanirano već je izvršeno iz straha, s obzirom na to da je žrtva, kako tvrdi odbrana, prijetila svom sinu. Tužilaštvo je, s druge strane, zatražilo oštrije kazne za obojicu, a konačnu odluku Vrhovni sud RS donijeće u narednih mjesec dana.

Kako je navedeno u optužnici, njih dvojica su 19. januara ove godine u kafiću "Kazablanka" u mjestu Kočićevo, kod Gradiške, isplanirala i dogovorila Radovanovo ubistvo. Robert se tada dogovorio sa Dujićem da ubije njegovog oca. Dujić je na to pristao, te je 22. januara oko 22 časa, nakon što ga je Robert dovezao svojim mercedesom u neposrednu blizinu kuće i predao mu automatsku pušku, iz koje je, po prethodnom dogovoru, trebalo da ubije njegovog oca, izašao iz auta. Zatim je prišao kući sa zadnje strane, na mjestu koje nije pokriveno video-nadzorom i kroz prozor ispalio rafal prema Radovanu. Robert se za to vrijeme automobilom vratio u Novu Topolu, gdje je sa suprugom boravio na slavi kod punca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije