Hronika

Izrečene presude za krijumčarenje ljudi

Izrečene presude za krijumčarenje ljudi
Izrečene presude za krijumčarenje ljudi

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je prvostepenu presudu u predmetu "Savaš Ereren i drugi" kojom je optuženi Sead DŽamalija oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem ljudi.

Sud je optužene Savaša Ererena, Predraga Đurđevića, Šabana Grbu, Petra Pejića-Mijačevića, Karsona Dominkovića i Nikolu Miličića proglasio krivim za organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnih djela trgovina ljudima i krijumčarenje migranata u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Ererenu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od pet godina, Đurđeviću jedinstvena kazna zatvora od jedne godine i šest mjeseci, a Grbi i Miličeviću uslovna osuda zatvora od dvije godine, te Pejiću-Mijačeviću i Dominkoviću uslovna osuda od godinu i po zatvora.

Sud je saopštio da je od Ererena oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela od 12.250 evra i 2.450 KM, a od ostalih optuženih oduzeti su predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela.

U presudi se, između ostalog, navodi da je optuženi Savaš Ereren od jula do decembra 2012. godine, radi sticanja finansijske dobiti, organizovao i rukovodio grupom koja je učestvovala u međunarodnom krijumčarenju 46 državljana Turske preko Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske u Sloveniju i druge zemlje EU.

Sud je Ererenu produžio pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije