Hronika

Izricanje presude Zijadu Turkoviću 28. novembra

Izricanje presude Zijadu Turkoviću 28. novembra
Izricanje presude Zijadu Turkoviću 28. novembra

SARAJEVO - Završnim riječima šestooptuženog Milenka Lakića pred Sudom BiH danas je okončano suđenje u predmetu "Zijad Turković i drugi", a izricanje presude zakazano je za 28. novembar.

Optužnica aktere ovog slučaja tereti za učešće u pet svirepih ubistava, tri pokušaja ubistva, krijumčarenje narkotika, pljačku 2,5 miliona KM ABS-banke u Kargo centru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom i iznude.

Uz Turkovića, optuženi u ovom predmetu su Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Milenko Lakić i Fadil Aljović.

Lakićev advokat Dejan Bogdanović osvrnuo se na iskaze svjedoka u vezi sa inkriminacijama koje se njegovom klijentu stavljaju na teret, nazivajući ih kontradiktornim i nepotkrijepljenim, napominjući da su svjedoci imali motiv da slažu da bi sa sebe skinuli odgovornost, te zbog toga predložio da u nedostatku dokaza Lakiću bude izrečena oslobađajuća presuda.

Optuženi Lakić se tereti za organiziovani kriminal u vezi s krivičnim djelima zločinačka organizacija, dogovor za počinjenje krivičnih djela, pripremanje krivičnog djela, ubistvo i teško ubistvo.

U vezi s ubistvima Ratomira Rate Spaića i Milijana Marinkovića s kojima je ranije dovođen u vezu, Lakić je rekao da je u vrijeme kada su ta ubistva počinjena bio u pritvoru u Okružnom zatvoru u Bijeljini, te da se to moglo lako provjeriti.

Obraćajući se sudskom vijeću, Lakić je rekao da se ne brine zbog onoga što se njemu i ostalima stavlja na teret, uz opasku da će za mjesec, dva ili pet istina, ipak, izaći na vidjelo.

Odbrane Turkovića, Lakića i Aljovića predložile su da njihovi branjenici, kojima 15. novembra ističe mjera pritvora, budu pušteni na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije