Hronika

Izvještaj protiv pripadnika specijalne policije zbog tuče u Tamarisu

Izvještaj protiv pripadnika specijalne policije zbog tuče u Tamarisu
Izvještaj protiv pripadnika specijalne policije zbog tuče u Tamarisu

BANJALUKA - Protiv pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske čiji su inicijali G.P. biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, jer je učestvovao u narušavanju javnog reda u ugostiteljskom objektu "Tamaris" u Banjaluci, u kojem su tri lica povrijeđena, saopšteno je iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti.

Centru javne bezbjednosti Banjaluka prijavljeno je da je 31. decembra 2013. godine došlo do narušavanja javnog reda u ovom ugostiteljskom objektu u Ulici Jovana Dučića.

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici utvrdili su da je G.P. izvršilac krivičnih djela teška tjelesna povreda i laka tjelesna povreda.

Preduzimanjem zakonom propisanih mjera i radnji utvrđeno je da su sa G.P. u društvu bila još tri pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Srpske za koje će, daljim radom, biti utvrđena eventualna odgovornost, dodaje se u saopštenju.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da budu preduzete zakonom predviđene mjere radi utvrđivanja odgovornosti i rasvjetljavanja događaja.

O ovom događaju upoznata je Jedinica za profesionalne standarde MUP-a Republike Srpske radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije