Hronika

Izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči

Izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči
Izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči

TREBINJE - Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnesen je izvještaj protiv sudije Osnovnog suda u Foči čiji su inicijali E.K, zbog nesavjesnog postupanja u vršenju dužnosti, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da je E.K, kao službeno lice u izvršnom postupku koji je vođen pred Osnovnim sudom u Foči nad imovinom preduzeća "Tehnokom", propustio obavezu dužnog nadzora, te prekršio odredbe Zakona o parničnom postupku Republike Srpske, čime je očigledno nesavjesno postupao u vršenju dužnosti.

Postoje osnovi sumnje da je E.K. blagovremeno izjavljenu žalbu Pravobranilaštva Srpske mimo svih zakonskih rokova uputio na dalje postupanje nadležnom Okružnom sudu u Trebinje, tek nakon četiri godine i nakon pokretanja istražnih radnji Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske u ovom predmetu.

Na taj način trećim licima je omogućio nezakonito sticanje vlasništva nad poslovnim prostorima koji su prethodno bili u vlasništvu preduzeća "Tehnokom", te oštetio navedeno preduzeće za oko 134.000 KM.

Postupajući po naredbi Okružnog tužilaštva u Trebinju, policijski službenici CJB-a Istočno Sarajevo i Stanice javne bezbjednosti Foča su u saradnji sa MUP-om Srpske nakon provođenja dodatnih istražnih radnji Okružnom tužilaštu u Trebinju podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv nevednog sudije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije