Hronika

Janjuzu već zabranjivali da sjeda za volan

Janjuzu već zabranjivali da sjeda za volan
Janjuzu već zabranjivali da sjeda za volan

KOZARSKA DUBICA - Branislavu Janjuzu (44), vozaču Slobodnog demokratskog srpskog kluba u NS RS, koji je u Kozarskoj Dubici proteklog vikenda službenom škoda oktavijom udario dječaka, sudskom presudom bilo je zabranjivano da vozi.

Razlog je ranija saobraćajna nezgoda, koju je izazvao u stanju teškog pijanstva!

U pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Prijedoru, koja je u posjedu "Nezavisnih", piše da je proglašen krivim što je 22. avgusta 2014. godine u Kozarskoj Dubici prouzrokovao saobraćajnu nezgodu upravljajući, i tad službenim, ali ovaj put opštinskim vozilom - folksvagen pasatom.

"Pod uticajem alkohola, u stanju teškog pijanstva, sa 2,21 promilom alkohola u krvi, krećući se magistralnim putem iz pravca Gradiške u pravcu Kozarske Dubice vozilom je prešao na lijevu saobraćajnu traku i time ugrozio Gordanu Babić, koja je tom trakom upravljala reno lagunom", stoji u toj presudi, izrečenoj 19. juna 2015. godine.

Kako se dodaje, u toj nezgodi Babićeva je lakše povrijeđena. Ipak, o kakvom se udaru radilo svjedoči i podatak da je na autu Babićeve, čija je vrijednost bila oko 17.000 maraka, nastupila šteta u iznosu od čak 13.000 KM, dok je opštinski pasat prošao i gore!

"Vrijednost pasata je 24.513 KM, a nastupila je šteta u visini od 20.950 KM", stoji u presudi, kojoj je prethodilo Janjuzovo priznanje krivice.

Janjuz je tada osuđen i na novčanu kaznu od 2.000 maraka, a Babićeva je s imovinsko-pravnim zahtjevom upućena na građansku parnicu.

Pritom, Janjuzu je tom presudom izričena zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od pola godine, što znači da je ta mjera, koja je "odrezana" 19. juna 2015. godine, istekla krajem te godine.

Novi problem nastaje u subotu u 19.35, kada je Policijskoj stanici Kozarska Dubica prijavljeno da je povrijeđen trinaestogodišnjak, dok je vozač koji je prouzrokovao nezgodu - otišao s lica mjesta.

"Istog dana pronađen je B.J. iz Kozarske Dubice, koji je upravljajući škodom ostvario kontakt s maloljetnim licem, koje je upravljalo biciklom, nakon čega je B.J. otišao s lica mjesta", rekla nam je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

Izvor "Nezavisnih" iz policije kaže da, pošto je Janjuz naknadno pronađen, nije rađeno alko-testiranje, već je uzet uzorak krvi da se utvrdi da li je bio pijan, a što će biti naknadno poznato.

Darko Banjac, šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), u izjavi za "Nezavisne" navodi da je Janjuz vozač tog kluba, odnosno vozač NS RS.

"Stvar je vrlo jednostavna. Zakon se apsolutno mora primijeniti. Ako se utvrdi da je bilo alkohola u krvi, ja ću to tražiti i Janjuz više neće raditi u NS RS", kazao je Banjac u izjavi za "Nezavisne".

Janjuz tvrdi da je te večeri vozio sporo, te da je izbjegavao rupu na putu i zakačio dječaka. Po njegovoj tvrdnji, dječak nije povrijeđen, a na vozilu nema oštećenja. Tvrdi da je stao, pričao sa dječakom i ustanovio da nema povreda, nakon čega je maloljetnik otišao dalje biciklom. Upitan otkud da službenu škoda oktaviju, za koju nam je potvrdio da je crna i da je 2016. godište, vozi tako kasno, rekao je da je samo nakratko otišao do kolege policajca i vratio se.

"Nisam konzumirao alkohol niti sam pobjegao! Nazvali su me da je dijete na pregledu i ja sam rekao: 'Eto i mene'", navodi Janjuz, te dodaje da je ispoštovao raniju sudsku odluku kojom mu je bilo zabranjeno da vozi.

Janjuz, zvani Pići, je, podsjetimo, u žižu javnosti došao u ljeto 2014. godine, kada je izazvao spomenutu saobraćajnu nezgodu, i to dok je bio službeni vozač tadašnjeg opštinskog načelnika Mila Zlojutra. Opštinsko vozilo je bilo osigurano, a Janjuz je nekoliko mjeseci kasnije suspendovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije