Hronika

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za krađu vozila

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za krađu vozila
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za krađu vozila

SARAJEVO - Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor za šest lica koja su uhapšena u policijskoj akciji s ciljem suzbijanja krađe i preprodaje vozila.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH, pritvor je određen Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem i teškom krađom.

Uvidom u podneseni dokazni materijal sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koje se terete, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud je odredio pritvor osumnjičenima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnih djela.

Pritvor može da traje do 20. marta ili do nove odluke Suda BiH.

Tokom policijske akcije protiv auto-mafije koja je sprovedena na području više opština, od Sarajeva do Gruda, uhapšeno je devet lica, a za jednim se traga.

Riječ je o velikoj akciji pokrenutoj s ciljem suzbijanja krijumčarenja ukradenih automobila, u kojoj su učestvovali pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/, ali i policajci Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog i drugih kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije