Hronika

Jednomjesečni pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji

Jednomjesečni pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji
Foto: Ilustracija | Jednomjesečni pritvor policajcima uhapšenim u Kalesiji

TUZLA - Opštinski sud u Tuzli na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona odredio je danas jednomjesečni pritvor policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK koji su uhapšeni u Kalesiji.

Kako je potvrđeno za "Klix.ba", jednomjesečni pritvor je određen načelniku Operativnog centra u MUP-u TK Vahidinu Omerbegoviću te službenicima u Policijskoj stanici Kalesija Neziru Omerbegoviću i Mirsadu Hadžiću.

Vahidin Omerbegović je prije dolaska na dužnost načelnika Operativnog centra u MUP-u TK obavljao funkcije zamjenika ovog Centra i komandira Policijske stanice Kalesija.

Tužilaštvo TK mu na teret stavlja nekoliko krivičnih djela, za koja se sumnja da su počinjena u periodu od 2014. do 2019. godine, tokom obavljanja svih funkcija.

Kako je navedeno iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, riječ je o zloupotrebi položaja i ovlaštenja, odavanju službene tajne, primanju nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanju dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić se sumnjiče da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.

Svi oni su uhapšeni u četvrtak u Kalesiji prilikom akcije policijskih službenika MUP-a TK i Federalne uprave policije.

Vahidin Omerbegović, Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić juče su predati u nadležnost Tužilaštvu TK, a nakon saslušanja postupajući tužilac Opštinskom sudu u Tuzli uputio je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora koji je danas prihvaćen.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije