Hronika

Jekić prije predaje popio kafu u centru

Jekić prije predaje popio kafu u centru
Jekić prije predaje popio kafu u centru

DOBOJ - Dario Jekić (27), osumnjičen da je 14. septembra hicem iz pištolja u potiljak ubio Vanju Panića (28), prije nego što se u subotu predao pravosudnim institucijama, sa svojim braniocem je popio kafu u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Doboja.

Ovo tvrdi izvor  "Nezavisnih", koji nam je kazao da je Jekića oko podne u društvu advokata Gorana Neškovića vidio u centru Doboja i s njim se pozdravio, a potom čuo kako se predao Okružnom tužilaštvu Doboj.

Jekić se tokom jučerašnjeg saslušanja u dobojskom tužilaštvu  branio ćutanjem, a nakon toga je vraćen u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj.

Goran Nešković, kojeg je Jekić odabrao da mu bude branilac po službenoj dužnosti, na pitanje gdje se njegov branjenik krio 34 dana i zašto se odlučio predati, odgovorio je da mu on o tome ništa nije govorio, te da ne može  davati informacije bez konsultacije s klijentom. U dobojskom Tužilaštvu je rečeno da je osumnjičeni ispitan, da se istraga u ovom slučaju nastavlja, te da se on nalazi u pritvoru na osnovu odluke Okružnog suda Doboj, a nakon što se 18. oktobra u pratnji advokata predao Sudskoj policiji.

U dobojskoj policiji, koja je za Jekićem tragala duže od mjesec, rečeno je da se osumničeni prije predaje nije javljao ni u jednu policijsku stanicu, ali je "intenzivna policijska potraga zasigurno doprinijela njegovoj odluci o dobrovoljnoj predaji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije