Hronika

Jekić se predao jer se nije imao gdje kriti

Jekić se predao jer se nije imao gdje kriti
Jekić se predao jer se nije imao gdje kriti

DOBOJ - Nakon što se u subotu u pratnji advokata predao dobojskom Okružnom tužilaštvu, Dario Jekić (27), osumnjičen da je 14. septembra hicem u potiljak ubio Vanju Panića (28), biće sutra saslušan u ovoj pravosudnoj instituciji.

Izvor "Nezavisnih" je kazao da će Jekića saslušati postupajući tužilac Neđo Đurić, te da će se "vjerovatno Jekić tokom saslušanja braniti ćutanjem".

Jekić se nalazi u pritvoru ovdašnjeg kazneno-popravnog zavoda, koji mu je Okružni sud Doboj odredio nakon što je za njim 15. septembra raspisana međunarodna potjernica. Gdje se Jekić krio i zašto se nakon 34 dana bijega odlučio predati, nismo uspjeli saznati, a naš izvor tvrdi da se "sigurno nije predao zato što ga peče savjest, nego zato što se nema više gdje kriti".

Advokat Duško Panić kazao je da je bio Jekićev branilac po službenoj dužnosti u posljednjem predmetu koji je protiv njega vođen, te potvrdio je da nije bio u njegovoj pratnji kada se predao Tužilaštvu.

Jekić je bio u bjekstvu od 14. septembra, kada je Panića nakon tuče hicem u potiljak ubio na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju.

Panićevo tijelo je nađeno 15 dana kasnije u prigradskom naselju Prisade, u šahtu, na dubini oko dva metra, i u vodi dubokoj oko pola metra, na lokaciji koja je oko kilometar udaljena od mjesta gdje je policija 14. septembra pronašla zapaljen mercedes kojim ga je Jekić odvezao. U vrijeme ubistva Panić je bio na vikend dopustu sa izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne zbog pljačke dvije banke u Petrovu, dok je Jekić prije kobnog događaja izašao iz zatvora u kojem je boravio zbog razbojništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije