Hronika

Jovičić: Suspenzija nesavjesnih radnika CJB Banjaluka

Jovičić: Suspenzija nesavjesnih radnika CJB Banjaluka
Jovičić: Suspenzija nesavjesnih radnika CJB Banjaluka

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je da su suspendovani radnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka /CJB/ obuhvaćeni akcijom kodnog naziva "Čistač" i da će se protiv njih voditi interni i disciplinski postupci.

On je dodao da je sve ostalo na tužilaštvu, koje će utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti.

"Mi ćemo svoje aktivnosti provesti do kraja, bez ustezanja. MUP Srpske kroz ovakve aktivnosti pokazuje svoju snagu, jer može da sankcioniše i ljude koji su u vlastitim redovima, a koji se možda bave nečasnim radnjama", rekao je Jovičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je MUP često nezadovoljan krajnjim ishodom velikih akcija hapšenja, ali da bi svaki dodatni komentar mogao biti protumačen kao pritisak na pravosuđe.

"Uspostavljamo dobru saradnju sa tužilaštvom, a ona sigurno može da bude bolja. Često razgovaramo o toj temi, gdje su propusti koje možda i mi napravimo kako ne bi imali sudske presude kojima često ni tužioci ni mi nismo zadovoljni", rekao je Jovičić.

Jovičić je dodao da se i dalje radi na slučaju nestanka Banjalučanina Bojana Koprene, a da će javnost biti blagovremeno obaviještena kada bude novih detalja u istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije