Hronika

Kakanj: Pripadnici FUP-a uhapsili pet osoba zbog falsifikovanja kreditnih kartica

Kakanj: Pripadnici FUP-a uhapsili pet osoba zbog falsifikovanja kreditnih kartica
Kakanj: Pripadnici FUP-a uhapsili pet osoba zbog falsifikovanja kreditnih kartica

KAKANJ - Policijski službenici Federalne uprave policije danas po naredbi Opštinskog suda u Kakanju, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon višemjesečne istrage, vrše pretrese na više lokacija na području opštine Kakanj.

U navedenoj akciji je do sada slobode lišeno pet lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana “udruživanje radi činjenja krvičnog djela“ iz člana 340. KZ F BiH, a u vezi sa krvičnim djelom „falsifikovanje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja“ iz člana 257. KZ F BiH.

Lica lišena slobode se sumnjiče da su u periodu od mjeseca oktobra 2015. godine do danas, koristeći web stranice, odnosno forume koji se nalaze na Undernet lokacijama, neovlašteno pribavljali podatke sadržane na bankovnim karticama više stotina korisnika sa područja Amerike, Brazila i određenih država EU, te su na taj način istima pričinili štetu u ukupnom novčanom iznosu od 20.000 KM, dok je ovom akcijom spriječena šteta u iznosu oko 240.000 KM.

Lica lišena slobode bitće privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi krimnalističke obrade, nakon čega će se u zakonskom roku predati nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Aktivnosti policijskih službenika Federalne uprave policije uz asistenciju policijskih službenika MUP-a ZDK, PU Kakanj se nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije