Hronika

Kamera odala boksera batinaša

Kamera odala boksera batinaša
Foto: N.N. | Kamera odala boksera batinaša

BANJALUKA - Među dokazima protiv kojih će se suočiti Marko Čolić Roda (31), bokser iz Banjaluke, a koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića (36), novinara TV BN, nalazi se i snimak kamere koja je, po svemu sudeći, snimila kretanje osumnjičenog.

To se, naime, može zaključiti na osnovu onoga što je juče rečeno u sudnici Okružnog suda u Banjaluci, gdje je održano ročište o određivanju pritvora Čoliću, a koji je, sudskom odlukom, smješten mjesec dana iza brave.

Iako je Čolićev advokat Gordan Jovišević pokušao da ubijedi sudiju za prethodni postupak da nema osnova da se tridesetjednogodišnjaku odredi pritvor, njegovi argumenti pali su u vodu.

"Tužilac nije pružio valjano obrazloženje u pogledu kvalifikacije djela koje se Čoliću stavlja na teret. Osim toga, u prijedlogu za pritvor navodi se da su oštećenom nanesene teške i po život opasne povrede, ali nisu pruženi dokazi koji to potvrđuju. Tužilac nije obrazložio na osnovu čega zasniva svoju tvrdnju da je riječ o po život opasnim povredama", naveo je Jovišević.

U pokušaju da boksera spase od pritvora, advokat je, između ostalog, istakao da Kovačevića Tužilaštvo još nije ni saslušalo u svojstvu oštećenog, iako je juče bio 11. septembar, a novinar je iz bolnice izašao 31. avgusta.

"Predlažem da se ne usvoji prijedlog Tužilaštva i da se osumnjičeni odmah pusti na slobodu", poručio je Jovišević, dok Čolić u sudnici nije imao želju da govori mnogo.

Naime, bokser, koji je u pratnji dva sudska policajca doveden s lisicama na rukama, samo je kratko rekao da se slaže s onim što je rekao njegov branilac, te da nema šta dodati. Ništa nije u sudnici govorila ni tužilac Tatjana Ninković.

Čolić, kako saznajemo, ranije nije osuđivan i protiv njega se ne vodi drugi krivični postupak. Razveden je i živi u vanbračnoj zajednici.

Podsjetimo, policija traga za najmanje još jednim napadačem, te istražuje motive napada, koji je i te kako uznemirio Kovačevićeve kolege novinare, a koji očekuju da se ovaj slučaj potpuno rasvijetli.

Kovačević nam je u ponedjeljak rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom istrage, ali da očekuje da ona rezultira imenima nalogodavaca.

"Dok god se ne otkrije ko je naručilac napada, neću smatrati da je istraga završena, rekao je Kovačević za "Nezavisne", te dodao da s uhapšenim ranije nije imao nikakav kontakt, tako da je lični motiv isključen.

Čolić je osumnjičen da je, s najmanje još jednim saučesnikom, teleskopskim palicama, 26. avgusta oko 20.40, u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje, gotovo na kućnom pragu premlatio Kovačevića, oca dvoje maloljetne djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije