Hronika

Kazna za 253 vozača

Kazna za 253 vozača
Kazna za 253 vozača

PRIJEDOR - U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor zabilježio je 253 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, saopšteno je danas iz ovog centra.

Od toga je 225 prekršajnih naloga izdato za prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine u naseljenom mjestu, dok je 28  prekršajnih naloga izdato za prekoračenje brzine van naseljenog mjesta. 

Analitičkim praćenjem saobraćajnih nezgoda, utvrđeno je da je jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda neprilagođena i nepropisna brzina kretanja uslovima i stanju puta.

CJB Prijedor apeluje da se vozači pridržavaju zakononskih propisa, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, te na taj način osiguraju bezbjedno učestvovanje u saobraćaju i zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

S ciljem smanjenja broja i posljedica saobraćajnih nezgoda, Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske realizuje republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila. 

CJB Prijedor je u okviru republičke akcije realizovao regionalnu akciju 9. i 10, te 14. i 15. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije