Hronika

Kod Gacka ranjen Mušan Kovač, pripadnik vehabija?

Kod Gacka ranjen Mušan Kovač, pripadnik vehabija?
Kod Gacka ranjen Mušan Kovač, pripadnik vehabija?

GACKO - Mušan Kovač (53), za koga se vjeruje da je pripadnik vehabija, prebačen je u bolnicu u Foču nakon što je pronađen povrijeđen iznad zaseoka Zurovići u selu Borač, opština Gacko.

Kako Srna saznaje iz bezbjednosnih agencija u Sarajevu, Kovača su  pronašle četiri osobe koje su čuli njegov glas i dozivanje u pomoć. Jedno od lica koje ga je pronašlo odvelo je istražioca na mjesto događaja gdje su pronađeni tragovi krvi, medicinske gaze i kožni kaiš od pantalona sa tragovima krvi.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kovač je ranjen vatrenim oružjem u lijevu nadlakticu.

Uviđaj je izvršila gatačka policija, a Kovač je pronađen 11. septembra oko 18.00 časova - saznaje Srna iz policiji.  

U šumi gdje je Kovač pronađen otkriveni su tragovi krvi u dužini od 500 metara na putanji kojom se kretao.

Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Trebinje, obavljen je uviđaj i uzete izjave od četiri lica koji su 11. septembra pronašli Kovača.

Policijski službenici iz Foče i Gacka obavili su razgovor sa Kovačem koji je izjavio da je povredu nadlaktice lijeve ruke zadobio prilikom rada  na izgradnji svoje kuće u zaseoku Bistrica.

Njegove tvrdnje su, međutim, u  nesaglasnosti sa izjavama četiri osobe koje su ga pronašle i postoje indicije da Kovač prikriva stvarno dešavanje u vezi sa povredom zbog koje je smješten u bolnici u Foči.

O ovom događaju obaviješten je i MUP Federacije BiH.

Kovač je porijeklom iz Gacka, a nastanjen je u Sarajevu. Prije rata radio je u MUP-u BiH, a tokom rata bio je pripadnik specijalnih Vikićevih jedinica u Sarajevu. Prema ranijem pisanju sarajevskih medija,  Kovač je bio pripadnik iranskog kampa za obuku terorista Pogorelica koji su 1996. godine uništile međunarodne snage u BiH.

Kovač: Pao sam sa kuće na klin

Mušan Kovač /53/ nakon zbrinjavanja u bolnici u Foči tvrdi da je teško povrijeđen prilikom pada sa kuće u izgradnji.

Prema izvorima u obavještajnim službama koje prate ovaj slučaj, Kovač je 11. septembra oko 18.00 časova pronađen u rodnom  selu Borča kod Gacka sa ranom od vatrenog oružja na lijevoj nadlaktici.

"Povreda je veoma teška i komplikovana i ne može se sa sigurnošću tvrditi koji je mehanizam povređivanja u pitanju, dok se detaljno ne prouče aspekti njihovog nastanka", izjavio je Srni šef Hirurškog odjeljenja bolnice u Foči Radmilo Marić.

On je rekao da je Kovač u nedjelju iza 23.00 časa primljen u bolnicu u stanju teškog krvarenja zbog povreda  lijeve nadlaktice, koje su prilično zbrinute na mjestu povređavinja.

"Slomio sam ruku, a klin `dvadesetka` mi je probio arteriju i venu. Prvu pomoć su mi ukazali ljudi iz mog okruženja, a nakon transporta od tri sata stigao sam u Foču gdje su mi odmah ukazali pomoć", rekao je Kovač novinarima i dodao da se osjeća bolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije