Hronika

Kod maloljetnika otkrivena droga

Kod maloljetnika otkrivena droga
Foto: N.N. | Kod maloljetnika otkrivena droga

GRADIŠKA - Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška, realizovali su akciju kodnog naziva "Plazma II", koja je imala za cilj rasvjetljavanje krivičnih djela "Teška krađa" izvršenih na području koje operativno pokriva PU Gradiška, te se došlo do saznanja da se dva sedamnestogodišnjaka i jedan šesnaestogodišnjak mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela "Teška krađa".

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, a pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca, 15.08.2018. godine izvršeno je više pretresa stambenih prostorija koje koriste navedena lica. Tokom pretresa, policijski službenici su pronašli i oduzeli mobilni telefon, razne vrste alata koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela, kao i predmete, a koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga'", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Pronađena je "metalna kutija u kojoj se nalazila suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu - 48,10 grama, dva paketa aluminijske folije s istim sadržajem 0,56 grama, jedna ručno izrađena cigareta 'džoint', te 16 komada  sjemenki smeđe boje koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, digitalna vaga i metalna mrvilicu za mrvljenje.

"Pronađeni predmeti su oduzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela ''Teška krađa' i ,'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', prema maloljetnim licima, preduzeće se mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske", navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije