Hronika

Kod sina Hanke Paldum pronašli heroin i pištolj

Kod sina Hanke Paldum pronašli heroin i pištolj
Kod sina Hanke Paldum pronašli heroin i pištolj

SARAJEVO - Mirzad Brkić (29) iz Sarajeva, sin poznate pjevačice Hanke Paldum, uhapšen je u tom gradu nakon što je policija kod njega pronašla startni gasni pištolj i paketić heroina.

Prethodno su policajci u Ulici Brodac, opština Stari grad, zaustavili i kontrolisali golf koji je vozio Brkić, dok je suvozač bio Đanin Dedajić (27), koji je takođe priveden jer su kod njega pronađena dva paketića marihuane i CS sprej, odnosno suzavac.

Pištolj marke Record, koji je pronađen kod policiji odranije poznatog Brkića, bio je sa okvirom bez metaka, a policija je kod njega pronašla i srebrne naušnice i ogrlicu, čije porijeklo ispituje.

"Zbog sumnje da su izvršili posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, M.B. i Đ.D. su lišeni slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopštili su iz MUP-a Sarajevskog kantona.

O svemu je, ističu, obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti dvojice mladića.

Hanka Paldum, čiji je Mirzad sin iz njenog braka sa Muradifom Brkićem, o svemu nije željela mnogo da govori, ali je kratko kazala da on radi sve protiv njene volje.

"Nikakav komentar ne želim da dam. Ama baš nikakav! Neka radi šta hoće! On je punoljetan i sve radi protiv moje volje", kazala je poznata pjevačica u izjavi za "Nezavisne".

Podsjećanja radi, ranije je objavljeno da je Brkić uhapšen i u januaru pošto je vozeći nisan udario tri žene na trolejbuskom stajalištu u sarajevskom naselju Grbavica. Policija je tada potvrdila da je u Brkićevoj krvi prilikom testa na narkotike otkriveno prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

To, međutim, nije sve, pa tako mediji podsjećaju da je Brkić u avgustu 2005. godine povrijeđen u masovnoj tučnjavi ispred noćnog kluba "Boemi" u Sarajevu. Pretukli su ga izbacivači kada je u klub pokušao ući na silu.

Takođe, u februaru 2011. objavljeno je da je Brkić u pucnjavi na Baščaršiji zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice, ali da policiji nije htio otkriti ni kako je došlo do pucnjave ni ko ga je ranio. Hanka Paldum je tada to demantovala.

Brkić se, kako je ranije objavljeno, dovodio i u vezu sa saobraćajnom nezgodom koja se 2005. godine dogodila kod Vječne vatre, kada je, vozeći motocikl, povrijedio ženu koja je pješačila.

 

Dosije "Brkić"

(Izvor: Raniji medijski izvještaji)

•        Uhapšen u januaru pošto je, upravljajući nisanom, udario tri žene na trolejbuskom stajalištu u sarajevskom naselju Grbavica. U njegovoj krvi tada otkriveno prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

•        U februaru 2011. objavljeno je da je Brkić u pucnjavi na Baščaršiji zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Hanka Paldum je to demantovala.

•        U avgustu 2005. godine povrijeđen u masovnoj tuči ispred noćnog kluba "Boemi" u Sarajevu. Pretukli su ga izbacivači kada je u klub pokušao ući na silu.

•        Brkić se dovodio i u vezu sa nezgodom koja se 2005. godine dogodila kod Vječne vatre, kada je motocikom povrijedio ženu koja je pješačila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije