Hronika

Kojiću prijećeno sa belgijskog broja

Kojiću prijećeno sa belgijskog broja
Foto: N.N. | Kojiću prijećeno sa belgijskog broja

BANJALUKA - Pozivi kojima je prijećeno Miloradu Kojiću, direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, stigli su sa belgijskog broja, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Iako zvanične potvrde za ovakvu informaciju nema, uspjeli smo saznati da su prijetnje upućene sa pozivnog broja 0032...

Kojić nam je kratko rekao da ne može komentarisati prijetnje, dodajući da ima povjerenje u rad MUP-a RS, koji radi na ovom slučaju.

Iz Policijske uprave Banjaluka "Nezavisnim" su potvrdili da su im radnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih 7. novembra prijavili da je Centar sa inostranog broja primio pozive prijetećeg i uvredljivog sadržaja.

"Obaviješten je dežurni tužilac, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta osumnjičenog, te da se, nakon dokumentovanja, dostavi izvještaj. Rad po navedenom je u toku", rekli su iz PU Banjaluka.

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica osudila je prijetnje upućene Kojiću, te zatražila od nadležnih da ga zaštite i omoguće mu da nastavi rad na utvrđivanju istine o zločinima nad Srbima.

"Niko nema pravo da prijeti i time pokuša da sakrije istinu i zločine koji su počinjeni, jer istina je samo jedna i od nje se ne može pobjeći", poručuju srpske porodice poginulih iz Srebrenice.

I Udruženje "Čast otadžbine" zatražilo je od institucija RS i BiH detaljnu istragu i najstrože sankcije protiv onih koji su prijetili Kojiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije