Hronika

Kombijem udario policajca i pokušao da pobjegne

Kombijem udario policajca i pokušao da pobjegne
Foto: Ilustracija | Kombijem udario policajca i pokušao da pobjegne

Vozač kombija I.R. uhapšen je juče u Sarajevu nakon što je udario policajca vozilom, nakon što je prethodno odbio da da dokumente na uvid službenicima koji su ga zaustavili.

Kako navode federalni mediji policija je zasutavila I.R. u ulici Terezija zbog prekršaja prekoračenja brzine. On je najprije policijske službenike spriječio u izvršenju službene dužnosti, te odbio da na uvid da tražene dokumente.

"Nakon toga, I. R. je motornim vozilom marke 'VW Transporter', udario policijskog službenika i počeo se udaljavati sa mjesta događaja u čemu je spriječen. Povrijeđenom policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje mu je ljekar konastatovao lakše tjelesne povrede", navedeno je iz MUP-a KS.

Pola sata nakon zaustavljanja, I. R. je uhapšen i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentoivanju navedenog krivičnog djela "sprečavanje sužbene osobe u vršenju službene radnje".

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije