Hronika

Komšije ga spasile iz stana u plamenu

Komšije ga spasile iz stana u plamenu
Komšije ga spasile iz stana u plamenu

GRAČANICA - S.O., vlasnik stana u potkrovlju stambene zgrade u gračaničkom naselju Luke, povrijeđen je u požaru koji je izbio jutros, a brzom reakcijom komšija, koje su ga evakuisale, spriječena je tragedija.

Stan je potpuno uništen u vatrenoj stihiji, a sve se to dogodilo oko tri sata iza ponoći.

S.O. prevezen je u gračaničku bolnicu, gdje su mu ljekari konstatovali opekotine lakšeg stepena.

Zbog straha od širenja vatre, stanari te zgrade su napustili objekat, a odahnuli su u trenutku kada su vatrogasci uspjeli da lokalizuju požar.

Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom i drugim otežavajućim okolnostima, poput neisključene struje, trajala je dva sata.

Dževdet Čamdžić, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Gračanica, rekao je da su dojavu o požaru dobili u tri sata ujutro.

Kada su vatrogasci došli na mjesto događaja, shvatili su da će im biti potrebna pomoć i ostalih kolega, jer je prijetila opasnost da se požar proširi.

Uz to, vatrogasci u Gračanici nemaju ni zglobnu metalnu platformu za dizanje na visine, niti sličnu opremu potrebnu u ovakvim situacijama.

"Tada smo digli sva vozila i osoblje i uputili ih tamo. Evakuirali smo cijelu zgradu i uporedo gasili požar", rekao je Čamdžić.

Požar je gašen pjenom i vodom iz tri vozila. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Gračanica, a inspektori protivpožarne zaštite MUP-a TK nakon obavljenih vještačenja moći će da saopšte uzrok požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije