Hronika

Kradljivac mesinga sa groblja priznao krivicu

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa Nebojšom Mihajlovićem /32/ iz Brčkog, optuženim za krađu mesinganih vaza sa groblja tokom januara prošle godine, kojem je izrečena uslovna osuda.

Iz Tužilaštva danas je saopšteno da je optuženi priznao da je izvršio krivično djelo krađe na način kako je opisano u optužnici od 14. maja prošle godine.

"Tužilaštvo je optužilo N.M. da je tokom januara 2013. godine na Pravoslavnom groblju u brčanskom naselju Srpska varoš sa tri nadgrobna spomenika uzeo po jednu mesinganu vazu pribavivši sebi imovinsku korist u iznosu od oko četiri stotine KM", podsjećaju iz Tužilaštva.

Sporazumom o priznanju krivice ugovoreno je izricanje kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca, koja neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo. Osim toga, utvrđena je obaveza optuženog da oštećenima nadoknadi štetu izvršenu krivičnim djelom.

Prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice i od Osnovnog suda Brčko distrikta krivični postupak prema N.M. pravosnažno je okončan u roku od jedne godine od dana otvaranje istrage, napominje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije