Hronika

Kradu od "fiće" do BMW-a

Kradu od "fiće" do BMW-a
Kradu od "fiće" do BMW-a

BANJALUKA, DOBOJ - Tokom vikenda u BiH je izvršeno više krađa automobila, a slučajevi u Banjaluci i Doboju pokazuju kako lopovi ne prezaju ni od čega i da nemaju puno straha kada kreću u "akciju".

Dobojska policija tako je u subotu u ranim jutarnjim časovima uhapsila Slobodana K. iz ovog grada, nakon što je ispred porodične kuće Miroljuba Đuranovića u naselju Kladari pokušao ukrasti kombi.

Njegov plan je prozreo upravo Đuranović, koji ga je sustigao u bijegu, a zatim zadržao do dolaska policije.

"Došao je u dvorište pješke, a zatim ušao u kombi i vidio ključ u bravi. Krenuo je da izlazi, tom prilikom mu je udario u automobil pežo i tako oštetio oba vozila. Vlasnik ga je primijetio, krenuo za njim i stigao ga", ispričao nam je izvor dobro upućen u ovaj slučaj.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Doboj, navodeći inicijale uhapšenog, saopštili su kako je alko-testiranjem utvrđeno da S.K. ima 1,84 promila alkohola u krvi.

"Po dokumentovanju, protiv S.K. Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađe", rečeno je u ovom CJB-u.

Sa druge strane, policija u Banjaluci traga za lopovom ili više njih koji su juče oko šest sati ujutru ukrali BMW s parkinga Hirurgije u Ulici Zdrave Korde u centru grada. Kako saznajemo, vlasnik automobila je bio pacijent.

"Prilikom bježanja s lica mjesta oni su vozilom polomili rampu kojom se obezbjeđuje ulazak u krug objekata i udaljili se u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena", kazala je Marija Markanović, portparol banjalučkog CJB-a, koja je dodala kako je rad na pronalasku kradljivaca u toku.

Inače, u subotu je u Banjaluci s parkinga u Cerskoj ulici ukraden automobil zastava 750, među vozačima popularan kao "fićo", ali je na sreću vlasnika pronađen istog dana i vraćen.

Tog dana je u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje pronađen audi, koji je ukraden još 2. jula s parkinga u Knežopoljskoj ulici.

Policija u Novom Travniku pronašla je samo nekoliko sati nakon krađe pasat 5, koji je ukraden u subotu oko 2.20 ujutru.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, odmah nakon prijave je izvršena blokada šireg područja opštine, a policija traga za lopovom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije