Hronika

Krali dokaze i prodavali ih

Krali dokaze i prodavali ih
Krali dokaze i prodavali ih

SARAJEVO - Mićo Trifković (45) i Nenad Petrović (48) u petak su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH, pod optužbom da su krali dokazni materijal u Sudu i Tužilaštvu BiH i prodavali ga, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Hapšenje su obavili pripadnici MUP-a RS i FUP-a u Istočnom Sarajevu, a, kako saznajemo, pretresena su i tri objekta koja su koristili.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela pronevjere u službi i kaznenog djela teške krađe u saizvršiteljstvu.

Oni su osumnjičeni da su duži period, Trifković kao vozač zaposlen u Tužilaštvu BiH i Petrović kao referent specijalist za izvršenje kaznenih sankcija i evidenciju privremeno oduzetih predmeta u Sudu BiH, unutar kompleksa pravosudnih institucija, otuđivali robu (dokazni materijal), čijom su prodajom ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Za osumnjičene, postupajuća tužiteljica će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, a u okviru predmeta Tužilaštvo BiH će insistirati na oduzimanju nezakonite imovinske koristi koju su stekli osumnjičeni.

U Tužilaštvu BiH ističu da su odlučni u borbi protiv kriminala i korupcije i da će intenzivno i detaljno istražiti i procesuirati počinjene nezakonitosti, a naročito zbog toga što su počinitelji uposlenici pravosudnih institucija.

Protiv zaposlenika u Tužilaštvu BiH Miće Trifkovića, koji je već udaljen s izvršavanja poslova i zadataka, bit će proveden disciplinski postupak.

Kako nezvanično saznajemo, i Trifković i Petrović su udaljeni s posla, a u petak su ispitivani. Međutim, iz Suda BiH potvrdu o tome nismo mogli dobiti. Rečeno nam je da prijedlog od Tužilaštva BiH još nisu zaprimili, te da se o tome ne mogu očitovati.

Prema saznanjima "Nezavisnih", uhapšeni su prodavali visokotarifnu robu koja je zaplijenjena tokom policijskih akcija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije