Hronika

Lampa zapalila stan u Bratuncu

Lampa zapalila stan u Bratuncu
Lampa zapalila stan u Bratuncu

BRATUNAC - Jednosoban stan Zdravka i Milice Šarenac iz Bratunca izgorio je u potpunosti jutros, a prema prvim informacija plamen je izazvala stona lampa.

U trenutku izbijanja požara u stanu su se nalazili Zdravko i njegova supruga Milica, koji su, kažu, samo čudom izbjegli smrt.

"Probudili su me toplota i dim, koji je već kuljao iz ćoška sobe, u kojoj smo spavali. Tu se nalazila upaljena stona lampa, koja je, najvjerovatnije, uzrok požara", rekao je Zdravko Šarenac, dodajući da je njegova supruga tada bila u toaletu.

Kada je izveo suprugu iz stana, Šarenac se vratio u stan kako bi pokušao ugasiti plamen. Vapaje su čule komšije, koje su ubrzo pozvale policiju, a nakon njih stigla je i Hitna pomoć.

"Oboje su bili uznemireni i uplašeni, ali nisu zadobili nikakve povrede prilikom požara", rekao je Milijan Vujić, dežurni ljekar u Domu zdravlja Bratunac, dodajući da poznaje Zdravka i Milicu, jer se radi o hroničnim bolesnicima.

U Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Bratuncu su kazali da su vatrogasci obaviješteni o požaru u toj zgradi nekoliko minuta prije pet časova.

"Na lice mjesta je upućena jedna ekipa, a ubrzo zatim smo poslali još dvije cisterne, jer je zatražena ispomoć. Policija je angažovala dizalicu od lokalne 'Elektrodistribucije', tako da su naši radnici gasili požar i sa spoljašnje strane zgrade", rekao je Mirko Škorić, dežurni vatrogasac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije