Hronika

Lažni direktor firme "Soni" opljačkao Banjalučanku

Lažni direktor firme "Soni" opljačkao Banjalučanku
Lažni direktor firme "Soni" opljačkao Banjalučanku

BANJALUKA - Banjalučka policija traga za muškarcem koji je u ovom gradu prevario i opljačkao staricu Vukosavu Zdravković (77) i od nje uzeo 750 evra.

Iz banjalučke policije su, navodeći incijale, saopštili da se ova prevara dogodila 26. septembra, kada je nepoznata osoba prišla Zdravkovićevoj i tražila 500 evra za pomoć bratu koji je imao saobraćajnu nezgodu.

Oštećena starica je danas za "Nezavisne" ispričala da je sve počelo na Venecija mostu, kada je nju i njenog supruga zaustavilo vozilo. Vozač, koji se kasnije predstavio kao direktor firme "Soni", tražio je od njih da im pokažu banjalučke ulice.

"Zamolili su nas da im pokažemo ulice, što smo mi i učinili. Sjeli smo u auto  u kojem se nalazio vozač starosti oko 60 godina sa mađarskim naglaskom, pored njega žena koja se predstavila kao Marija i jedan mladić", kazala nam je Zdravkovićeva, dodajući da im je vozač za ovu uslugu dao 100 dolara.

Kako kaže, tokom vožnje vozaču je zvonio telefon i uspjela je čuti da navodno razgovara sa nekim ljekarom.

"Zatim nam je rekao da je on direktor firme 'Soni', da mu je brat imao saobraćajnu nezgodu i da se nalazi u bolnicu. Rekao je kako mu doktor traži 500 evra za operaciju brata i da ne prima dolare", priča starica, ističući da je potom zatražio od njih te pare uz obećanje da će im sutradan vratiti.

Prema njenim riječima, ona i suprug su se sažalili na čovjeka i uputili ga u svoj stan kako bi mu dali traženi novac.

"Kada smo došli ispred zgrade, vozač i ta Marija pošli su sa nama u stan. Žena je bila uznemirena i drhtala pa sam joj skuvala kafu i dala malo vina da popije. On je pitao da ode u toalet, a u stvari se šunjao po mojoj sobi kako bi vidio gdje držim kasu", priča ona, dodajući da im je po izlasku iz stana posudila novac koji su obećali vratiti.

Zdravkovićeva je kazala da je prevarant zaboravio torbicu u njenom stanu u kojoj se, kako ističe, nalazio samo sapun.

Međutim, kaže Zdravkovićeva, on se više nije javljao, a u nedjelju, dok nije bila u stanu, taj isti čovjek je iskoristio priliku da ukrade još novca.

"Bila je u stanu djevojka koja je čistila stan i vjerovatno je zaboravila zaključati. Mušakarac je ušao unutra, pokupio kasu u kojoj je bilo 250 evra i lični dokumenti, te pobjegao", kazala je starica, ističući da bi prepoznala prevaranta, koji je, kako kaže, malo deblji i na sebi je imao smeđu jaknu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije