Hronika

Lažni policajci kidnapovali i opljačkali mladića u Sarajevu

Lažni policajci kidnapovali i opljačkali mladića u Sarajevu
Lažni policajci kidnapovali i opljačkali mladića u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pokušavaju da rasvijetle nesvakidašnju prijavu nakon što su je sinoć zaprimili od tridesetdvogodišnjeg Sarajlije L.A., koji tvrdi da su ga otela i opljačkala trojica razbojnika koji su mu se predstavili kao - policajci.

Taj muškarac obratio se Četvrtoj sarajevskoj policijskoj upravi u srijedu u 20.35, a prema onom što je ispričao istražiocima, svega dva sata ranije preživio je pravu dramu.

On je, naime, prijavio da su ga u 18.05, dok je vozio svoj golf "dvicu", zaustavile tri nepoznate osobe u Ulici Mratnjevače, na području Ilidže. Lica im nije vidio.

"Po njegovim riječima, napadači su bili maskirani i predstavili su mu se kao policija. Uz prijetnju oružjem oteli su ga i plavim mercedesom, u koji su ga ugurali, odvezli na lokalitet Mala Grkarica, opština Trnovo", kazali su iz policije.

Sarajlija je, između ostalog, u prijavi naveo da su mu razbojnici ukrali novac, ali i mobilni telefon. Po njegovoj prijavi, ostao je i bez ličnih dokumenata, a potom su napadači pobjegi. Za njima je policija pokrenula potragu.

Zanimljivo je da je policija potom, obilaskom lokaliteta Mala Grkarica, pronašla plavi mercedes, koji je bio napušten. Može biti da će to vozilo istražiocima pomoći da rasvijetle cijeli slučaj.

"Vozilo će biti prevezeno u prostorije MUP-a radi potrebnih provjera i vještačenja", kazali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz kantonalnog MUP-a kazali su da je o ovom događaju obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policajci rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, kao i pronalasku osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije