Hronika

Lažni prodavac televizora prevario Banjalučane

Lažni prodavac televizora prevario Banjalučane
Lažni prodavac televizora prevario Banjalučane

BANJALUKA - Policija je uhapsila Sejdu Brozovića (47) iz Zvornika osumnjičenog da je na području Banjaluke prevario više lakovjernih kupaca, s čijim je parama pobjegao prije nego što im je predao uređaje koje su platili.

Ojadio ih je za oko 2.250 maraka tako što ih je uvjeravao da povoljno prodaje LCD televizore, laptop računare i slično, te im uzimao novac, nakon čega bi mu se izgubio svaki trag.

"Osumnjičeni je, na primjer, 27. maja ušao u jednu trgovinu u Laktašima, u Novosadskoj ulici, te vlasniku ponudio da mu proda dvije LCD plazme za 400 KM, koje po plaćanju može da preuzme u tržnom centru 'Konzum', u naselju Borik. Oštećeni je novac dao tokom vožnje do Borika, a osumnjičeni je dolaskom kod tržnog centra izašao iz vozila, ušao u objekat i potom pobjegao", otkriva izvor "Nezavisnih".

Policija sumnjiči Brozovića da je na području Banjaluke na sličan način počinio šest prevara, a uhapšen je 26. juna nakon niza operativnih i istražnih mjera i radnji, sprovedenih pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

"On je uhapšen tokom realizacije akcije 'Komšija', koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela prevare izvršenih u maju i junu ove godine", kažu iz policije.

Policijski izvori tvrde da je ustanovljeno da je Brozović dovodio u zabludu kupce, koji su mu davali od 200 do 500 KM.

"Osumnjičeni je pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.250 KM,  a kod njega su tokom kriminalističke obrade pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti poslati na vještačenje u cilju dokazivanja izvršenih krivičnih djela", ističe Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je dodala, o svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nastavi sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja i dokazivanja ovih krivičnih djela.

Tužilac je, takođe, zatražio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog dostavi izvještaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije