Hronika

Lažno prijavio krađu

PRIJEDOR - Muškarac čiji su inicijali R.M. iz Prijedora, sa privremenim boravkom u Norveškoj, osumnjičen je za lažno prijavljivanje krivičnog djela jer je policiji prijavio da su mu u jednom ukradenom automobilu bile lične stvari vrijedne 3.000 KM.

A.B. iz Prijedora sa privremenim boravkom u Norveškoj prijavio je početkom avgusta policiji u Kozarcu da mu je ukraden "be-em-ve 320 D" i da su se u automobilu, osim njegovih, nalazile i lične stvari R.M. koji je tom prilikom izjavio da su u atomobilu bili njegov mobilni telefon, norveška SIM kartica i tablet računar, te da materijalna šteta iznosi oko 3.000 KM.

Policijski službenici utvrdili su da je R.M. lažno prijavio krađu predmeta koje je potom dobrovoljno predao policiji i koji su isti dan deponovani u Osnovni sud u Prijedoru, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

CJB Prijedor podnio je protiv R.M. Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Sličan slučaj desio se i sredinom avgusta u Prijedoru kada je djevojka L.E. iz Prijedora, sa privremenim boravkom u Švedskoj, lažno prijavila krađu torbice u namjeri da od osiguravajuće kuće u Švedskoj naplati prijavljene stvari.

Stvari koje je prijavila da su joj navodno ukradene, L.E. je nakon kriminalističke obrade pokazala policiji, a nalazile su se u njenom stanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije