Hronika

Licima sa Kosova odbijen ulazak u BiH

Licima sa Kosova odbijen ulazak u BiH
Licima sa Kosova odbijen ulazak u BiH

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice Granične policije Doljani su 19. septembra prilikom ulaza u BiH na graničnom prelazu Crveni Grm odbili ulaz za 32 lica sa područja Kosova, jer su imali nevažeće putne isprave.

Lica su kontrolisana u autobusu i tom prilikom su im uručena rješenja o odbijanju ulaska u BiH, saopštila je Granična policija BiH.

Službenici Granične policije BiH prilikom izlaza iz BiH na graničnom prelazu Orašje uhapsili su juče državljanku BiH čiji su inicijali B.M. /20/, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je zbog krađe potražuje Opštinski sud Bugojno. Ona je predata službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici ove jedinice su u subotu, 20. septembra, oko 7.00 časova uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali H.O. /30/, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko zbog trgovine ljudima.

Lice je kontrolisano u autobusu na relaciji Berlin–Tuzla na ulazu u BiH na graničnom prelazu Orašje i predato službenicima Sudske policije Brčko distrikta.

Pripadnici jedinice granične policije Gradiška su juče u 21.45 časova na graničnom prelazu Gradiška uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali O.S. /50/, nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH radi izdržavanja kazne zatvora, a predato je službenicima Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka.

Pripadnici jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su u subotu, 20. septembra, u 18.00 časova na letu iz Beča uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali K.J. /22/, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Cazin zbog teške krađe. Lice je predato Sudskoj policiji Kantona Sarajevo.

Policija je 19. septembra prilikom ulaza u BiH na graničnom prelazu Šamac uhapsila državljanina BiH čiji su inicijali R.M. /34/, kojeg potražuje Opštinski sud Gradačac radi izdržavanja kazne zatvora. Lice je kontrolisano u autobusu na relaciji Merzig–Kalesija.

Pripadnici jedinice granične policije Bijeljina su 19. septembra u 14.30 časova prilikom ulaza u BiH na graničnom prelazu Rača uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali F.E. /45/, za kojim je graničnim provjerama utvrđeno da je federalni MUP raspisao potragu zbog teške krađe i krađe. Lice je predato je u nadležnost službenicima Sudske policije Bijeljina.

Pripadnici jedinice granične policije Velika Kladuša su 19. septembra u 23.55 časova uhapsili državljanina BiH Ć.M. /30/ nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga Osnovni sud Banjaluka i Osnovni sud Mrkonjić Grad potražuju zbog razbojništva i teške krađe. Lice je predato službenicima Sudske policije Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije