Hronika

Lipovača i Gluhalić na saslušanju

Lipovača i Gluhalić na saslušanju
Lipovača i Gluhalić na saslušanju

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača i direktor poduzeća "Agra" iz Bihaća Alen Gluhalić danas su privedeni nešto prije 10 sati na saslušanje u Kantonalno tužilaštvo u Bihaću, po čijoj naredbi su ih juče uhapsili pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Nakon saslušanja, postupajući tužilac će predložiti eventualnu mjeru pritvora za Lipovaču, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vrijeme dok je obavljao dužnost načelnika Opštine Bihać.

Iako u Kantonalnom tužilaštvu nisu htjeli precizirati o čemu se radi, s obzirom na hapšenje Gluhalića, a što je novinarima potvrdio i Lipovačin advokat Salih Hodžić, radi se o rekonstrukciji Sportsko-rekreacionog centra STENS.

Naime, Lipovača se sumnjiči da je u ime Opštine 2007. potpisao službenu ispravu u koju je unio netačne podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom, ali drugim novčanim iznosom radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi za izvođača radova - bihaćku firmu "Agra", u vlasništvu Alena Gluhalića.

Portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Tulić kazao je da će izjavu medijima dati po okončanju saslušanja osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije