Hronika

Ljekari se bore za život starca

Ljekari se bore za život starca
Ljekari se bore za život starca

KAKANJ - Tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je sudiji uputio prijedlog za određivanje 30-dnevnog pritvora za Arnesa Delića (22), koji je osumnjičen da je napao Maricu (79) i Nikolu Crepulja (74), bračni par hrvatske nacionalnosti.

Naime, Delić, koji je rođen u Varešu, a nastanjen u Kaknju, u noći između ponedjeljka i utorka, pola sata prije ponoći, u mjestu Ratanj u Kraljevoj Sutjesci, opština Kakanj, napao je Crepulje nanijevši im višestruke prelome kostiju lica.

I dok se starica oporavlja na Odjelu za maksiofacijalnu hirurgiju, i trenutno joj nije potreban operativni zahvat, njen suprug je nakon operacije prebačen je u Jedinicu intenzivne njege i životno je ugrožen.

Iako je prvobitno objavljeno da su Marica i Nikola Crepulja povratnici u kakanjsku opštinu, njihovi sugrađani tvrde da je riječ o starosjediocima i da ničim nisu zaslužili da im se ovo dogodi.

Oboje povrijeđenih su hendikepirana lica, Marica je slijepa, a Nikola gluh i slabovidan. 

Delić je, kako saznajemo, priznao počinjenje djela i pred policijom i pred tužiocem, ali je kao olakšavajuću okolnost iznio tvrdnju da je to učinio u alkoholiziranom stanju. 

                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije