Hronika

Ljetos ga izrešetali, sad pao zbog krađe skupog terenca

Ljetos  ga izrešetali, sad pao zbog krađe skupog terenca
Ljetos ga izrešetali, sad pao zbog krađe skupog terenca

GRADIŠKA - Policija je uhapsila Miladina Maksimovića (37) iz Ugljevika, te Srđana Mićića (29) iz Brčkog zbog sumnje da su u Orahovi, kod Gradiške, ukrali skupocjeni folksvagen tiguan.

Mićić je, inače, teško ranjen u avgustu u Beogradu. Imao je četiri ustrelne rane, od čega tri u leđa i jednu u nogu, a mediji su tada objavili da je u pitanju bio mafijaški obračun.

Mićić je, zbog sumnje u krađu vozila, pao na području Brčko distrikta, a M.M. na području Ugljevika.  

O kakvoj je akciji riječ dovoljno govori i podatak da su u njoj učestvovali pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge CJB Banjaluka, zajedno sa kolegama iz Stanice javne bezbjednosti Gradiška, te pripadnicima policije Brčko distrikta i Policijske stanice Ugljevik.

"Radeći na rasvjetljavanju teške krađe i pronalasku lica koja su 30. novembra ukrala vozilo tiguan, policajci su došli do saznanja da se S.M. i M.M. mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom, te su koordinisanim radom, na dvije lokacije, locirali i uhapsili navedena lica", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Pretreseni su kuće, pomoćni objekti i vozila koja koriste osumnjičeni, gdje su pronađeni i oduzeti neki predmeti.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokazivanju ovog krivičnog djela i preduzimanju radnji s ciljem utvrđivanja da li se osumnjičeni mogu dovesti u vezu s izvršenjem drugih krivičnih djela", navela je Markanovićeva.

Latif Softić, vlasnik ukradenog tiguana vrijednog 40.000 maraka, ispričao je u izjavi za "Nezavisne" da je u trenucima kada mu je vozilo ukradeno sa porodicom bio kod supruginog oca.

"Otišli smo samo malo da sjedimo oko 18 časova. Kad smo se vratili oko 20 časova automobil je već bio odvezen iz garaže, kojoj su provalili ulazna vrata", priča Softić, koji radi u inostranstvu.

On kaže da je tog dana bio u jednom prodajnom objektu u Banjaluci, pa sumnja da su ga kradljivci možda pratili pri povratku.

"Svaka čast policiji, odradili su odličan posao. Stvarno sam začuđen i iznenađen koliko su brzo našli tu dvojicu", navodi Softić.

Mićić je, podsjetimo, po pisanju srbijanskih medija, ranjen početkom avgusta u pucnjavi u Beogradu, a kojoj je navodno prethodio fizički obračun. Tada je zalutali metak ranio i dvadesetdvogodišnju T.J. (22).

Očevici su ispričali da su ljudi pred rafalima panično bježali, te da je na mjestu pucnjave pronađeno dosta čaura i bejzbol palica.

"Dva mladića potukla su se na ulici. Jedan je imao palicu i njom je udarao svog suparnika, kad je ovaj izvukao pištolj i zapucao. Jedan metak je pogodio devojku koja je tuda prolazila s drugaricom, a koja je vrisnula: 'Pogođena sam'", ispričali su tada očevici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije