Hronika

Lokalizovan požar u Unioninvest Plastici

Lokalizovan požar u Unioninvest Plastici
Lokalizovan požar u Unioninvest Plastici

SARAJEVO - U večernjim satima je izbio požar u firmi Unioninvest Plastika d.d, a na terenu se nalaze vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Dvije osobe su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog udisanja dima.

"Dojavu o požaru u firmi Unioninvest Plastika smo dobili u 18:10, a na terenu su već naši vatrogasci sa 10 vatrogasnih vozila, koji rade na gašenju. U ovom trenutku ne znamo koliki je obim požara, a informacija o povrijeđenim nema", potvrđeno je za portal Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, u dijelu pomenute firme nalazi se štamparija dnevnog lista "Oslobođenje".

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo su rekli da su dvije osobe prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a razlog je udisanje dima.

"U 19:30 sati su primljeni Amir Hrnjić (1973) i Samir Škamo (1991) zbog udisanja dima. Dat im je kisik i vjerovatno će biti pušteni kući", izjavila je portparol KCUS-a Biljana Jandrić.

Požar su vatrogasci uspjeli lokalizovati oko 18:50.

"Požar je lokalizovan u 18:50, a gorjela je jedna velika hala, u kojoj je smješteno nekoliko različitih firmi. Vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje vatre i sve je pod kontrolom. Dio ekipe se vraća s terena, dok će neki ostati kako bi potpuno ugasili požar", rekao je dežurni vatrogasac iz PVB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije