Hronika

Lopare: Za ubistvo četiri i po godine robije

Lopare: Za ubistvo četiri i po godine robije
Lopare: Za ubistvo četiri i po godine robije

BANJALUKA - Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Nenada Todorovića (61) iz Pipera, kod Lopara, na četiri i po godine zatvora zbog ubistva Milomira Vasića (42) iz Brusnice.

Ovom presudom Vijeće Suda je potvrdilo prvostepenu presudu koju mu je izrekao Okružni sud u Bijeljini.

"Vijeće je nakon razmatranja žalbi odbrane i optužbe na prvostepenu presudu odlučilo da ih odbije kao neosnovane. Presuda je potvrđena u potpunosti", kazala je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske.

Prema presudi, Todorović je usmrtio Vasića hicima iz automatske puške 6. avgusta prošle godine u dvorištu svoje kuće u Piperima, kod Lopara. Njih dvojica prethodno su se posvađali, a  tom prilikom Todorović je prema Vasiću ispalio više hitaca i usmrtio ga. Todorović se nakon ovog zločina predao policiji, rekavši tom prilikom: "Bilo je ili će on mene, ili ja njega".

Prema nezvaničnim informacijama, tog dana  Vasić je došao kod Todorovića da bi "raščistili" neke stvari vezane za Vasićevu kćerku.

Mještani Pipera su poslije ubistva ispričali da  Vasić ima kćerku iz prvog braka, kojoj je Todorović navodno slao neke neprimjerene SMS poruke.

Mještani Lopara su kazali da su i Nenad Todorović i ubijeni Milomir Vasić bili dobre komšije i porodični ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije