Hronika

Lopov pri pljački ubio vlasnika kuće

Lopov pri pljački ubio vlasnika kuće
Lopov pri pljački ubio vlasnika kuće

SARAJEVO - Sabir Bajramović (56) iz Švedske, koji je privremeno bio nastanjen u Sarajevu, ubijen je u srijedu navečer ispred svoje kuće u naselju Sokolović Kolonija, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ubistvo se, prema informacijama iz policije, desilo oko 23.10 u Ulici Ajvaz Dedina u opštini Ilidža kod Sarajeva.

Nezvanično saznajemo da je Bajramović ubijen hicem u glavu kada je zatekao lopova u pljački svoje kuće.

"Čovjek je ubijen iz vatrenog oružja ispred svoje kuće. Stradao je na licu mjesta i ljekari su samo konstatovali smrt. Policija radi na otkrivanju počinilaca. U četvrtak smo priveli jednu osobu koju je moguće dovesti u vezu sa ubistvom", kazao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da je uhapšena osoba puštena nakon saslušanja jer nije povezana sa Bajramovićevim ubistvom.

Bajramović je živio u Švedskoj, a često je dolazio u BiH u svoju kuću koju je napravio u Sokolović Koloniji. U kući ispred koje se desilo ubistvo živjela je i žena koju je on plaćao da čuva kuću kad njega nema.

Prema riječima Suvada Bajramovića, rođaka i komšije ubijenog, žena je vidjela ubicu.

"Ona je vidjela ubistvo. Kazala je policiji, a i nama, da je vidjela kako je maskirani čovjek obučen u crnu odjeću ispalio metak u Sabira. Nakon što je ubio Sabira, ubica se okrenuo prema njoj. Samo ju je pogledao i pobjegao niz ulicu", kazao je Suvad Bajramović.

On je istakao da još nisu poznati motivi tog ubistva, a najvjerovatnije je u pitanju koristoljublje. Prije ubistva lopov je Sabiru Bajramoviću otrgnuo zlatni lančić sa vrata.

U policiji jučer nisu mogli kazati motive ubistva. Na mjestu ubistva policajci su pronašli dvije čahure.

"Sabir je tu noć bio kod komšija i gledao utakmicu. Kada se vratio svojoj kući, vidio je lopova. Da li su dvojica ili samo jedan čekali Sabira, ili ih je on zatekao u pljački - to će istraga utvrditi. Uglavnom, čovjek je ubijen i to je najtragičnije", rekao je rođak ubijenog.

On je dodao da je Bajramović u Švedskoj, gdje je živio nakon što je tokom prošlog rata u BiH izbjegao iz Bileće, dobio nagradu "Srebrna medalja za hrabrost". To visoko odlikovanje Bajramović je dobio jer je spasio jednog čovjeka kojeg su na ulici u Švedskoj napala petorica fašista.

"On je bio veliki čovjek. Uvijek je pomagao svima. Najviše je volio pravdu i svoju zemlju", ispričao je Suvad Bajramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije